Biserica actuală cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” este biserica ce avea hramul „Duminica tuturor Sfinților”, din satul Pomârla, construită cu cheltuiala familiei Macri și de unde a fost strămutată în anul 1813, în satul Corjăuți, cu același hram, pe care îl avea și în preajma anului 1920, când aflăm că suportase reparații în anii 1859 și 1892, dar în anul 1930 biserica avea hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și era în stare rea.
În perioada 1864-1865 la Pomârla lui Anastase Bașotă, care stăpânea și moșia satului Corjăuți sunt menționați patru preoți, dar nu știm care dintre aceștia slujea la biserica din Corjăuți. În anul 1874 satele Corjăuți și Hliboca formau o parohie, la care slujea preotul Vasiliu Spiridon, care slujea aici și în 1893. În anul 1902 preotul Vasiliu Spiridon este trecut la biserica din Hilișeu-Vârnav (actual Cloșca) iar la Corjăuți și Hliboca vine preotul Danalache Ioan, care în 1909 trece supranumerar la Pomârla, slujește la Hilișeu-Vârnav iar Vasiliu Spiridon trece înapoi la Corjăuți.
În această perioadă Parohia Pomârla era formată din satele: Pomârla, Hilișeu-Vârnav, Corjăuți și Popenii-Bașotă.
În anul 1930 Parohia Pomârla era formată din satele Pomârla, Hilișeu-Vârnav și Corjăuți având paroh pe preotul Amălinei Vasile.
După anul 1941 biserica din satul Corjăuți a fost filie a Parohiei Hilișeu-Crișan sau a Parohiei Hilișeu-Cloșca până în anul 2002, când a devenit parohie dar a rămas fără paroh fiind suplinită de preotul Derscariu Gabriel de la Hilișeu-Crișan.
Când biserica din Corjăuți a fost filie a Parohiei Hilișeu-Cloșca, a fost suplinită de preoții Amălinei Teodor, Constantinescu Ioan și Vieru Gheorghe iar când a trecut cu Parohia Hilișeu-Crișan a fost deservită de preotul Bârzu Teodor, până în 1992, preotul Țugurlan Paul și din 1993 preotul Derscariu Gabriel.